Algemeen

Budo Kai Tora Tora (BKTT) is een vereniging die zich bezig houdt met het Kyokushin Karate. BKTT heeft zich als doel gesteld om een ieder die interesse heeft om karate te beoefenen, de kans te geven om op zijn of haar niveau deze sport te kunnen beoefenen.

Van jong tot oud, van mensen met een beperking tot getalenteerde karateka’s. Ook indien er sprake is van een medisch advies ben je bij BKTT van harte welkom. Wel verwachten wij het doorzettingsvermogen dat bij Kyokushin karate hoort.

Jeugdkarate
Voor de jeugd vanaf 5 jaar is een jeugdprogramma samengesteld. Dit programma biedt de mogelijkheid om kinderen spelenderwijs de technieken bij te brengen en toch de discipline te handhaven.
Die discipline is noodzakelijk om de kinderen duidelijk te maken waar we bezig zijn en dat ze het geleerde alleen in uiterste noodgevallen mogen gebruiken. Het jeugdkarate is (non)-contact, ze mogen elkaar dus (spelenderwijs) raken.

junioren/ senioren
Vanaf 12 jaar en ouder worden de trainingen intensiever en wordt er toegewerkt naar het full-contact karate. Hierbij mogen pupillen elkaar raken. Tevens gaan we maandelijks naar centrale bondstrainingen in Papendal gaan en is er de mogelijkheid om aan een aantal trainingskampen deel te nemen waaronder het jaarlijkse internationale zomerkamp in Papendal. Hier wordt les gegeven door internationaal erkende leraren als Shihan Krohn, Filho en Tanaka. Tevens nemen leden van onze vereniging regelmatig deel aan nationale en internationale wedstrijden.

Examens
Om doorontwikkeling in karate blijven stimuleren houden we 2x per jaar examens voor zowel de jeugd (slippendagen) als de junioren/senioren. Aan de deelname zijn wel enige kosten aan verbonden. (zie ook kosten link naar onderdeel lid worden). De kinderen die goed hun best doen ontvangen op een soort examentraining een slip met een bijpassend certificaat.

Kortom, we zijn een actieve vereniging en we stellen het zeer op prijs indien je, in welke vorm dan ook, bereid bent om enige steun/helpende handen aan onze vereniging te willen verlenen.
Als vereniging proberen we open te staan voor nieuwe ideeën en organiseren we diverse activiteiten, zoals demo’s, (club)wedstrijden, gezellige avonden, buitentrainingen en nemen we ieder jaar weer deel aan de avondvierdaagse.

Dit is slechts een greep uit de activiteiten die binnen onze vereniging plaatsvinden.